There was an error in this gadget

Wednesday, 23 March 2011

Secret Garden...

Inilah cerita yang baru sahaja aku selesai tonton. Jalan cerita yang memang menarik. Aku amat obses sehinggakan segala yang aku lakukan tidak menjadi hanyalah kerana teringat yang aku belum tengok habis lagi cerita ni dan nak habiskan secepat yang mungkin. Cerita yang amat menyentuh perasaan. Lakonan Hyun Bin memang toplah. Cuma sedikit terkejut dengan susuk tubuh dia yang terbaru. Kurus dan tinggi sikit berbanding dalam drama Snow Queen. Snow Queen merupakan salah satu cerita kesukaanku sepanjang zaman... Cewah hahaha


Happy ending.. Hmm memang puas hati lah. Cuma ada satu je yang aku rasa tak best sesangat. Part itu ialah part di mana konflik-konflik yang berlaku kepada Oska. meleret-leret dan membosankan. Kalaulah dikurangkan mungkin cerita ini akan lebih pantas dan menarik. Bukan pantas bermaksud untuk segera habis tetapi pantas untuk mengetahui perkembangan hubungan antara Kim Joo Won dan Gil Ra Im.


Sinopsis


Drama menceritakan tentang Kim Joo Won (Hyun Bin), seorang CEO sombong dan merupakan seseorang yang amt mementingkan kesempurnaan dan Gil Ra Im (Ha Ji Won), seorang pelakon lagak ngeri yang miskin dan rendah hati di mana mempunyai kecantikan dan bentuk tubuh badan yang membuatkan pelakon-pelakon top iri hati kepadanya.. Mereka menjadi rapat, ketika Joo Won tersalah anggap Ra Im ialah pelakon Park Chae Rin,menandakan awal dari suatu hubungan, pertengkaran tegang, dimana Joo Won cuba untuk menyembunyikan daya tarikan tumbuh Ra Im selalu mengelirukan dan mengganggu dia. Merumitkan masalah lagi, mereka bertukar tubuh di mana Joo Won menjadi Ra Im dan Ra Im menjadi Joo Woon.


Para pelakon



Hyun Bin as Kim Joo Won



Ha Ji Won as Gil Ra Im


Yoon Sang Hyun as Choi Woo Young/Oska (Joo Won’s cousin)


Kim Sa Rang as Yoon Seul


Rating

Episode Ratings



DateEpisodeNationwideSeoul
2010-11-13116.1 (2nd)16.5 (2nd)
2010-11-14215.0 (5th)15.6 (4th)
2010-11-20317.9 (2nd)18.9 (1st)
2010-11-21420.0 (3rd)20.8 (3rd)
2010-11-27525.4 (1st)26.3 (1st)
2010-11-28625.2 (3rd)25.6 (3rd)
2010-12-04724.2 (2nd)24.7 (1st)
2010-12-05824.6 (3rd)24.8 (2nd)
2010-12-11927.0 (1st)27.8 (1st)
2010-12-121028.0 (2nd)28.7 (2nd)
2010-12-181127.0 (1st)28.2 (1st)
2010-12-191228.2 (2nd)29.2 (2nd)
2010-12-251324.4 (2nd)25.0 (2nd)
2010-12-261426.5 (3rd)27.1 (2nd)
2011-01-011523.0 (1st)29.3 (1st)
2011-01-021623.9 (1st)29.9 (1st)
2011-01-081723.8 (1st)30.0 (1st)
2011-01-091827.4 (1st)34.1 (1st)
2011-01-151929.1 (1st)35.0 (1st)
2011-01-162031.4 (1st)38.6 (1st)
2011-01-22Special15.9 (4th)19.9 (4th)

Source: TNS Media Korea



*Hebat gila cerita ni, rating no 1 untuk beberapa episod terus... Waaaa love it..

2 comments:

  1. kenapa saya bagi 4bintang je? sebab ada part yang saya tak faham...hahahaha....


    salam perkenalan....


    New Entry: Secret Garden

    ReplyDelete
  2. salam pengenalan jugak.

    tgk la byk2x kali hehe..
    saya nk habiskan round kedua nih. dah ketagih dan xpuas tgk sekali jer.
    cuma slow2 tgk cos xde masa nk tgk, byk sgt keje.
    hmm kwn sya dah 3 kali tgk hehe..

    ReplyDelete