There was an error in this gadget

Thursday, 23 June 2011

Anugerah Planet Muzik 2011

Dapatkan tiket anda sekarang!




VOKAL TERBAIK (ARTIS BARU LELAKI)
1. Aris – 1000 X Maaf
2. Febrian – Cinta Itu Gila
3. Igo – Kemenangan Cinta
4. Sandhy Sondoro – Bunga Mimpi
5. Sezaire Sezali – Matahari
VOKAL TERBAIK (ARTIS BARU WANITA)
1. Aisya Hasnaa – Lagu Mahu Kamu
2. Amanda Imani – Selamilah Cinta
3. Ana Raffali – Tolong Ingatkan Aku
4. Mytha – Seperti Yang Kau Minta
5. Roze – Harum
VOKAL TERBAIK (DUO/KUMPULAN BARU)
1. Ana Raffali, Sohaimi Meor Hassan & Altimet – Kalau Berpacaran
2. Azlan & The Typewriter – Kelibat Si Penyair
3. Govinda – Bawa Aku Lari
4. Projek Pistol – Wanita Seluruh Dunia
5. Zivilia – Aishiteru
KOLABORASI TERBAIK1. Amarah – Siti Nurhaliza & KrisDayanti
Komposer: Audi Mok
Penulis Lirik: Siti Nurhaliza
2. Berteman Rindu – Didicazli & Giselle
Komposer: Didicazli
Penulis Lirik: Didicazli
3. Harus Bagaimana – Atilia & Maliq & d’Essentials
Komposer: Widi Puradiredja
Penulis Lirik: Widi Puradiredja
4. Kalau Cinta – Aliff Aziz & Joanna
Komposer: Panji
Penulis Lirik: Panji
5. Sayang – Dayang Nurfaizah & Marcell
Komposer: Omar K
Penulis Lirik: Nuur Iman
ARTIS LELAKI TERBAIK
1. Faizal Tahir – Adrenalin
2. Glenn Fredly – Lovevolution
3. Hady Mirza – Sang Penyanyi
4. Hafiz – Masih Jelas
5. Judika – Setengah Mati Merindu
ARTIS WANITA TERBAIK
1. Agnes Monica – Sacredly Agnezious
2. Ana Raffali – Ketika Aku Kecil
3. Astrid – Lihat Aku Sekarang
4. Rossa – Harmoni Jalinan Nada & Cerita
5. Sarah Aqilah – Sarah Aqilah
DUO/KUMPULAN TERBAIK1. Andra & The Backbone – Love, Faith & Hope
2. D’Masiv – Perjalanan
3. Kotak – Energi
4. 6ixth Sense – + – x /
5. Jaclyn, Ning & Shila (3 Suara) – 3 Suara
6. Ungu – 1000 Kisah 1 Hati
ALBUM TERBAIK1. Cari Jodoh – Wali
Penerbit: Sujana
2. CTKD – Siti Nurhaliza & KrisDayanti
Penerbit: Aubrey Suwito, Audi Mok, Charly ST12, Siti Nurhaliza & KrisDayanti
3. Energi – Kotak
Penerbit: Pay BIP
4. Ketika Aku Kecil – Ana Raffali
Penerbit: Aidit Alfian
5. Sang Penyanyi – Hady Mirza
Penerbit: Hady Mirza
6. 3 Suara – 3 Suara (Jaclyn, Ning & Shila)
Penerbit: Irwan Simanjuntak, Paul Morrison, Kevin Chin & Aylwin Santiago
LAGU TERBAIK SINGAPURA
1. Harum – Roze
Komposer: Imran Ajmain & Alif
Penulis Lirik: Shah Shamsiri
2. Ku Tetap Kan Menunggu – Hady Mirza
Komposer: Hady Mirza
Penulis Lirik: Hady Mirza
3. Lagu Teman – The Lion Story feat. ZahidahKomposer: Haramain Osman
Penulis Lirik: Haramain Osman
4. Maafkan Ku (Oh Cinta) – Faizal Isa
Komposer: Janz Abdullah
Penulis Lirik: Aina Azizi & Khairul Anwar
5. Matahari – Sezaire Sezali
Komposer: Haramain Osman
Penulis Lirik: Haramain Osman
LAGU TERBAIK MALAYSIA
1. Awan Nano – Hafiz
Komposer: M Nasir
Penulis Lirik: Buddhi Hekayat
2. Hanyut – Faizal Tahir
Komposer: Audi Mok & Faizal Tahir
Penulis Lirik: Audi Mok & Faizal Tahir
3. Kalau Berpacaran – Ana Raffali, Sohaimi Meor Hassan & Altimet
Komposer: Sohaimi Meor Hassan
Penulis Lirik: Sohaimi Meor Hassan, Ana Raffali & Altimet
4. Kekanda Adinda – Atilia & MonoloQue
Komposer: LoQue
Penulis Lirik: LoQue
5. Noktah Cinta – Hafiz
Komposer: Ajai
Penulis Lirik: Sheikh Qalam
LAGU TERBAIK INDONESIA
1. Cari Jodoh – Wali
Komposer: Apoy
Penulis Lirik: Apoy
2. Cintailah Aku Sepenuh Hati – Ari Lasso
Komposer: Sandy Canester & Pay
Penulis Lirik: Ari Lasso
3. Karena Ku Cinta Kau – Bunga Citra Lestari
Komposer: Dewiq
Penulis Lirik: Dewiq
4. Pelan-Pelan Saja – Kotak
Komposer: Pay & Kotak
Penulis Lirik: Dewiq
5. Rindu 1/2 Mati – d’Masiv
Komposer: Rian d’Masiv
Penulis Lirik: Rian d’Masiv

Monday, 28 March 2011

SeHARi Di MeSRa MaLL, DuNGUn, TEReNGgaNU

Sesampai di sana, terus berposing ngeh3x

Beberapa minggu yang lepas, aku bersama-sama housemate iaitu Shafiq, Cdin dan Amir serta Geng Jula Juli Bintang 4 iaitulah Una, Huda, Fiza dan Syud  telah melakukan lawatan sambil belajar ke Mesra Mall, Dungun, Terengganu..

Hikayat Merong Maha"suasa".


Inilah matlamat utama kepergian kami ke Mesra Mall. Untuk kelas sejarah hehehe... HMM membuatkan aku teruja untuk pergi walaupun perjalanannya amat jauh. Berbaloilah kata orang. Enjoy.. Walaupun banyak kemuskilan bertamu di fikiran ketika menonton filem ini. Agak banyak yang perlu diperbaiki oleh industri perfileman malaya. Terlalu banyak perkara yang boleh diungkitkan. Aku amatlah kecewa dengan hasilnya. Memang ada bahagian-bahagian yang membuatkan aku kagum tetapi kebanyakkan babak amat rapuh penciptaannya. Pelbagai persoalan bermain di benakku. Kekadang aku tergelak sendirian memikirkannya. Maaflah Yusri, bajet 16 juta itu agak besar untuk filem yang tidak nampak seperti 16 juta! Mmg CGI nampak gempak tetapi seperti karton pun ada gak. Babak pertempuran beramai-ramai mmg best tetapi apabila babak satu lawan satu, nampak sangat xreal. Plastik! Memang aku xleh trima. Sedangkan filem bajet yang lebih realistik, mengapa dalam HMM tidak? Why??? Then, masa Merong di ambang kekalahan sewaktu perlawanan yang pertama, aku tidaklah faham mengapa bala tentera Garuda yang ramai itu boleh kalah di tangan Merong keseorangan dengan hanyalah menara tinjau yang diperbuat daripada kayu itu jatuh dan mengenai semua tentera Garuda dan mati. Hanya Merong yang terselamat! Bohong gila!! Selepas itu, babak di mana Merong menggunakan cermin melawan pihak lawan. Idea di situ sudah bagus tetapi mengapakah alat itu 1 sahaja dan kecillah pula. Logikkah hanya dengan alat itu, tetera Garuda terbakar dan mati. kalau nak bohong pun, bohonglah betul2x. Haiya.. Yang terakhir (walaupun banyak lagi yang nk tulis), paling menimbulkan persoalan di fikiran aku ialah ke manakah Ching Ching, dayang puteri cina itu? Matikah? Bukankah dia hanya berlakon mati terkena panah? Setelah semuanya tamat, hanya Merong, puteri cina, putera rom dan yang lain-lain ditunjukkan. Ching Ching tak ada pun. HAHAHAHA lawak2x..


Overall, aku bagi B+ for the effort. Berusaha lagi ye Yusri dan KRU.


Bergambar sebelum wayang bermula...


cam artis..


4 dara pingitan...


4 teruna tang-tang...


pic terbaik hari itu...


pas tengok wayang, main bowling...
Atas permintaan Cdin yang mahukan keputusan rasmi pertandingan bowling peringkat lawatan, maka aku telah menyenaraikan kedudukan para peserta hari itu..

1. Cdin
2. Amir
3. Harisan
4. Shafiq
5.Huda
6.Syud
7.Una
8.Fiza(xnak main)


*Benci sesangat! masa time aku jer mesti pinball tu ade problem.. tu yang kalah tuh.(alasan jer kui3x)
Padahal sudah mendahului untuk beberapa ketika sob3x..
Bestnye main bowling..


Hari tu makan macam-macam..
Gula kapas, roti canai, ais kacang yang sedap, donut king yang lazat....
waaa sesangat best........


KAWAN2X, NAK GI AG LEH?????

Wednesday, 23 March 2011

Secret Garden...

Inilah cerita yang baru sahaja aku selesai tonton. Jalan cerita yang memang menarik. Aku amat obses sehinggakan segala yang aku lakukan tidak menjadi hanyalah kerana teringat yang aku belum tengok habis lagi cerita ni dan nak habiskan secepat yang mungkin. Cerita yang amat menyentuh perasaan. Lakonan Hyun Bin memang toplah. Cuma sedikit terkejut dengan susuk tubuh dia yang terbaru. Kurus dan tinggi sikit berbanding dalam drama Snow Queen. Snow Queen merupakan salah satu cerita kesukaanku sepanjang zaman... Cewah hahaha


Happy ending.. Hmm memang puas hati lah. Cuma ada satu je yang aku rasa tak best sesangat. Part itu ialah part di mana konflik-konflik yang berlaku kepada Oska. meleret-leret dan membosankan. Kalaulah dikurangkan mungkin cerita ini akan lebih pantas dan menarik. Bukan pantas bermaksud untuk segera habis tetapi pantas untuk mengetahui perkembangan hubungan antara Kim Joo Won dan Gil Ra Im.


Sinopsis


Drama menceritakan tentang Kim Joo Won (Hyun Bin), seorang CEO sombong dan merupakan seseorang yang amt mementingkan kesempurnaan dan Gil Ra Im (Ha Ji Won), seorang pelakon lagak ngeri yang miskin dan rendah hati di mana mempunyai kecantikan dan bentuk tubuh badan yang membuatkan pelakon-pelakon top iri hati kepadanya.. Mereka menjadi rapat, ketika Joo Won tersalah anggap Ra Im ialah pelakon Park Chae Rin,menandakan awal dari suatu hubungan, pertengkaran tegang, dimana Joo Won cuba untuk menyembunyikan daya tarikan tumbuh Ra Im selalu mengelirukan dan mengganggu dia. Merumitkan masalah lagi, mereka bertukar tubuh di mana Joo Won menjadi Ra Im dan Ra Im menjadi Joo Woon.


Para pelakon



Hyun Bin as Kim Joo Won



Ha Ji Won as Gil Ra Im


Yoon Sang Hyun as Choi Woo Young/Oska (Joo Won’s cousin)


Kim Sa Rang as Yoon Seul


Rating

Episode Ratings



DateEpisodeNationwideSeoul
2010-11-13116.1 (2nd)16.5 (2nd)
2010-11-14215.0 (5th)15.6 (4th)
2010-11-20317.9 (2nd)18.9 (1st)
2010-11-21420.0 (3rd)20.8 (3rd)
2010-11-27525.4 (1st)26.3 (1st)
2010-11-28625.2 (3rd)25.6 (3rd)
2010-12-04724.2 (2nd)24.7 (1st)
2010-12-05824.6 (3rd)24.8 (2nd)
2010-12-11927.0 (1st)27.8 (1st)
2010-12-121028.0 (2nd)28.7 (2nd)
2010-12-181127.0 (1st)28.2 (1st)
2010-12-191228.2 (2nd)29.2 (2nd)
2010-12-251324.4 (2nd)25.0 (2nd)
2010-12-261426.5 (3rd)27.1 (2nd)
2011-01-011523.0 (1st)29.3 (1st)
2011-01-021623.9 (1st)29.9 (1st)
2011-01-081723.8 (1st)30.0 (1st)
2011-01-091827.4 (1st)34.1 (1st)
2011-01-151929.1 (1st)35.0 (1st)
2011-01-162031.4 (1st)38.6 (1st)
2011-01-22Special15.9 (4th)19.9 (4th)

Source: TNS Media Korea



*Hebat gila cerita ni, rating no 1 untuk beberapa episod terus... Waaaa love it..

Friday, 18 March 2011

Jangan Pernah Untuk Berubah Sayangku...

Jangan Pernah Berubah

Biarkan waktu teruslah berputar
Mencintai kamu penuh rasa sabar
Meski sakit hati ini kau tinggalkan
Ku ikhlas ‘tuk bertahan

Cintaku padamu begitu besar
Namun kau tak pernah bisa merasakan
Malah kini kau ucapkan selamat tinggal
Membuat keresahan

Meninggalkanku tanpa perasaan
Hingga ku jatuhkan airmata
Kekecewaan ku sungguh tak berarah
Biarkan ku harus bertahan

Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilanglah sudah
Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilanglah sudah

Jangan pernah kau coba untuk berubah
Ku relakan yang indah dalam hatinya




"Kebelakangan nie aku suka sangat kat lagu ST12 nie. Harapan dalam hati tu, mmg nak si dia setia dan percaya akan cinta ini. Biarpun xdapat bersama tuk setiap waktu tetapi ingatlah kau slalu di hatiku."
Miss you!!!
Sangat2x.. namun harus ada kesabaran kerna kau slalu ada untukku. itulah kepercayaanku terhadapmu. harapnya kau juga begitu..

"dikala sepi hari2xku tiadalah lain selain dirimu diingatanku.."